Gyakori hibák listája! FONTOS!

Összegyűjtöttük azokat a  jellemző hibákat és tényeket -magyarázat nélkül-, amelyekbe nem illik belefutni:

 

  1. A készülék szerkezeti elemei készüljenek tiszta vörösrézből (legalább 99%). A készülék tanusítványát célszerű elkérni a gyártótól/forgalamzótól. 
  2. Keverő legyen a pálinkafőzőben, akkor is ha duplafalú üst!
  3. Üstház legyen a pálinkafőzőhöz. Sok energiát takaríthatunk meg egy jó üstházzal.
  4. A páracső visszafele (az üst fele) lejtsen!
  5. A duplafalú üstből csak a vízfűrdős, nyomástartó használható, a többit el kell felejteni!
  6. A beépített fejhőmérő hasznos dolog, jó ha van!
  7. A kupola formája teljesen mindegy, ha rézből van és megfelelő méretű.
  8. A leégésgátló betét ,,sufni" megoldás, cefrefőzéshez nem ajánlott. Egyszer kell megvenni a keverős üstöt, még ha kicsit többe kerül is.
  9. Olyan készüléket vegyünk, amelyet ki tudunk tisztítani. Darbokra szedhető és hozzáférhetőek a belső részei is!
  10. Ne sajnáljuk az időt elmenni szakmai oktatásra.
  11. Vagy vízzáras vagy biztonsági szeleppel ellátott főzőt vegyünk! Jobb a biztonság...
  12. Ne higgyük azt, hogy az aromatoronyban több aroma képződik. Sokan keverik a törköly és gyógynövény feltétet a finomító oszloppal.
  13. Szakembernek higgyünk! Lelki nyugalmunk és saját magunk illetve mások biztonsága érdekében...

Amennyiben szeretne a felsorolt dolgok hátteréről beszélgetni vagy más véleménye van, kérjük hívjon fel bennünket telefonon:

Ladi Csaba, okleveles élelmiszerménök - pálinkamester szakmérnök hallgató  (0620) 570-4822

Kószó Gábor, okleveles élelmiszerménök - pálinkamester szakmérnök hallgató  (0630) 352-1370