Kérdések és válaszok a házi pálinkafőzésről és szabályairól

 

 

 

2016. január 1-től érvényes magánfőzést érintő változások

 https://www.nav.gov.hu/data/cms387097/Felhivas_maganfozes_szabalyainak_valtozasarol.pdf

 

2015. január 1-ig érvényes magán- és bérfőzést érintő változások:

 

http://www.nav.gov.hu/data/cms355035/

Felhivas_a_jovedeki_adotorveny_valtozasairol.pdf

 
   

    

2014. december 31-ig érvényes magánfőzést érintő szabályozás:

 

 

http://www.nav.gov.hu/data/cms296545/parlat_szoro_LA4_2013.09.20.pdf

 
 

 

Dokumentumok és tájékoztató párlat adójegy megrendeléséhez

      

 

  https://www.nav.gov.hu/nav/letoltesek/nyomtatvanykitolto_programok/nyomtatvanykitolto_programok_nav/kerelmek/NAV_J27.html

 

 

 

Lehet otthon jó pálinkát főzni?

A kiváló pálinkához 3 alap dolog kell:

1) megfelelő minőségű, érett gyümölcs;

2) jó berendezés;

3) helyes cefrézési és főzési alaptudás.

Ebből az utolsó kettőt garantáltan biztosítjuk. Nincs még egy olyan kiváló pálinka, mint a saját gyümölcsből, saját kezünkkel, családunknak készülő gondossággal előállított ital. Egy nagyüzem, nagy mennyiségben soha nem tud olyan kiváló minőségű pálinkát előállítani, mint Ön kellő odafigyeléssel, kis mennyiségben, házi körülmények között.

 

Lehet mérgező a pálinka?

Néhány alap dolog betartása mellett a pálinka sosem lehet mérgező. Mérgezéses tüneteket csak a mértéktelen fogyasztása okozhat, de ez minden alkoholos italra igaz.

Mennyire bonyolult a pálinkafőzés?

Ha egy pörköltet vagy lekvárt el tud készíteni nagy hibák nélkül, támogatásunk mellett a pálinkafőzés is menni fog.

Fogok kapni információs anyagot a pálinkafőzésről?

Egy több mint 10 oldalas részletes anyagot adunk a pálinkafőző mellé, amelyben érthetően leírtuk az üzembehelyezést valamint a pálinkafőzés folyamatát, lépésenként.

Ha megvásároltam a berendezést kihez fordulhatok szakmai kérdéseimmel?

Szeszipari élelmiszermérnök szakembereink folyamatosan állnak rendelkezésére. A készülék kiszállításkor megkapja élelmiszermérnök szakembereink elérhetőségét, akik minden szakmai kérdésben segíteni fogják.