Oktatás

Pálinka Egyetem

 

Szeretne részt venni egy színvonalas, szakmai oktatáson ahol:

  • gyakorló szakmérnököktől és pálinkakutatóktól tanulhatja a házi pálinkafőzés fortélyait?
  • szakmailag ellenőrzott oktatási anyagon keresztűl sajátíthatja el az alapanyagfeldolgozás, cefrézés és lepárlás folyamatát, rövid idő alatt?

Mindezt Magyarország legszínvonalasabb, egyetemi szintű Pálinka Műhelyében?

Helyszín:

Szent István Egyetem

Élelmiszertudományi Kar

Pálinka Labor és Kutatóműhely

 

Térkép az Egyetem területéről

egyetem terkep

Hogyan jeletkezzek és milyen lépések vannak az oktatásig?

Amennyiben előbb-utóbb el szeretne jönni az oktatásra csak regisztrálni kell az alábbi jelentkezés panel segítségével.

Az akuális oktatás hetének első napjaiban fel fogjuk hívni és egyeztetünk arról, hogy az adott hétvégén tud jönni vagy inkább egy későbbi időpontban keressük újra.

Jelentkezés

Időpontja: 2018.02.03.
Töltse ki az alábbi mezőket és jelentkezzen oktatásunkra!
Ingyenes részvételi kártyával rendelkezem:
RENDBEN



Következő időpont:
2018.02.03.

  

Következő oktatás időpontja:

2018.02.03.

 

 

 

 

Az egyes időpontokat a regisztráció sorrendjében ,,töltjük fel".

Az oktatás indulásához legalább 15 regisztrált fő szükséges.

A jelentkezés nem egy adott időpontra szól, hanem regisztráció magára a tanfolyamra.

Minden hónapban tartunk egy oktatást, ennek az időpontja általában az adott hónap második vagy harmadik szombatján várható.

 

Pontos Cím:

1118 Budapest, Villányi út 29–43. K épület

vagy

1118 Budapest, Ménesi út 45. E épület

Kezdés időpontja:

11, időtartam ~ 6 óra, regisztráció 10:45-től

A képzés ára:

3 000 Ft, amennyiben vásárolt tőlünk készüléket, egyéb esetben 15 000 Ft

FONTOS: A kedvezménykártyával oktatásra érkezők kérjük mindenképp hozzák magukkal a készülék vásárláskor kapott kártyátjukat. Ennek hiányában sajnos nem tudják igénybevenni a kapott kedvezményt! Egy készülék mellé egy kedvezményes résztvételi lehetőség jár, egy fő számára.

Visszaadjuk az árát:

Azon érdeklődők, akik  elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!

A jelentkezés módja:

Az oldal tetején található panel segítségével
információ és segítség a jelentkezéssel kapcsolatban: (0630) 352-1370

 

Az Oktatás végén mindeki Oklevélben részesül.

 papiruszos 37 edited-1x

Ajándékötlet:

Az oktatásra igényelhető dekoratív, borítékba csomagolt ajándékkártya, amelyet Barátainak, Szeretteinek adhat át születésnapra, névnapra, karácsonyra vagy bármilyen vígasságra.

  

Ajándék oktatás kártya

 

Az ajándékkártya telefonon vagy emailben rendelhető meg. Ára: 15 000 Ft
Egy személyre szól és egy szabadon választott oktatási időpontra használható fel.
Az oktatási időpontokat honlapunkon folyamatosan frissítjük.
A részvételhez előzetes regisztráció szükséges.
Az ajándékkártyát jó minőségű papírra nyomtatott formában postázzuk (utánvéttel vagy előre utalás mellett) vagy személyesen vehető át egyeztetés alapján. 

Az ajándékkártyával érkező érdeklődők is jogosultak az 5%-os üst vásárlási kedvezmény igénybevételére!

 

Ajándékkártya rendelés emailen (koszog(kukac)gmail.com)
vagy telefonon (0630 352-1370) keresztül lehetséges.

 

Ingyenesen adjuk a szakértelmet vásárlóinknak.

  • Szeretné tudni, hogy készül a jó pálinka?
  • Nem elégségesek a szomszéd jó tanácsai?
  • Szeretné, ha valaki elmondaná az egész folyamatot, egyszerűen, érthetően?
  • Kíváncsi a trükkökre, gyakorlati praktikákra?
  • Biztonságos és kiváló pálinkával szeretne főzni?
  • Nincs ideje hosszú hónapokat oktatásra járni?

Főzzön csúcsminőségű pálinkát!

Mi segítünk!

Ha Ön kezdő:

Speciális képzésünkkel el tudja sajátítani a pálinkafőzés alapjait.
Lépésről-lépésre, gyakorlati szemlélettel végigvesszük pálinkafőzés helyes gyakorlatát.

Ha már nem kezdő:

Tökéletesítheti tudását és összehasonlíthatja módszerét az általunk javasolttal.
Sosem árt az ismétlés. Hátha tudnunk újat mondani.
Készítse el Ön is ezt az igazi magyar nemes nedőt otthonában, szakértelemmel!

Pálinkafőzés - oktatás tematika

A cefrézés művészete - elmélet és gyakorlat

  • Alapanyagismeret
  • Gyümölcsök érettségi foka
  • Alapanyag minősítése
  • Gyümölcs feldolgozása
  • Mosás
  • Aprítás – zúzás
  • Magozás szükségessége
  • Erjesztő edények
  • Cefrekezelés
  • Élet a cefrében (mikoorganizmusok)
  • Fajtaazonos Élesztők – élesztő koncentrátumok
  • Tápanyag kiegészítés
  • Pektinbontás
  • pH érték - Savtartalom beállítása
  • Cefre tárolása
  • Alkoholos erjedés
  • A gyümölcscukor
  • Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei
  • Erjedésjelzők – kotyogók
  • Az erjedés fokának megállapítása  - (Meddig erjed a cefre?)
  • Erjedési hőmérséklet optimum

 

Lepárlás - desztillálás gyakorlata (élőben és ténylegesen lepárolunk)

  • Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések
  • Habzásgátlók szerepe
  • Meddig kell az üstöt tölteni?
  • A helyes keverési gyakorlat.
  • Mennyire kell fűteni?
  • Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?
  • Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?
  • Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma.
  • Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései
  • Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján.
  • A középpárlat tárolása
  • Kiegészítő tevékenységek
  • Az alkoholtartalom helyes megállapítása
  • Szeszfokolás gyakorlata
  • Hőmérséklet korrekció alkalmazása
  • A fogyasztási alkoholfok beállítása
  • Hígítás vízzel.
  • A keverési táblázat használata.
  • Milyen vizet használjunk és milyet ne?
  • Hogyan kerülhető el a zavarosodás.
  • Pálinkafőző tisztítása