PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Pálinkapédia - Tudástár

Pálinkafőzőgyártók is bemutatkoznak az OMÉK-on

Magyar Mezőgazdaság
2019.09.26 12:19
Pálinkafőzőgyártók is bemutatkoznak az OMÉK-on

Az OMÉK-on több magyar, pálinkafőző gyártó és forgalmazó cég is részt vesz kiállítóként. Kétrészes cikksorozatunk első részében a pálinkafőző.hu-t mutatjuk be.

 

 

 

 

 

 

A pálinkafőző.hu márkát felépítő cég másodszor vesz részt az OMÉK-on. A cégtulajdonosok, Kószó Gábor és Ladi Csaba élelmiszermérnöki, és pálinkamester szakmérnöki végzettséggel rendelkeznek.

A pálinkafőzőgyártás és - forgalmazás mellett 2011 óta a Szent István Egyetemen oktatnak is pálinkafőzés témában.

Cégük 2007-ben alakult, egy egyetemi vállalkozásból nőtte ki magát. Budapesten, és Győr-Moson Sopron megyében, Beled községben van telephelyük. Kószó Gábor elmondta, hogy az OMÉK mellett több, agrár témájú expon is részt szoktak venni: célközönségük elsősorban a magánfőzők, de terveik szerint az ipari főzők piacára is belépnének, mert innen is mutatkozik kereslet.

 

 

Elsősorban kisüstiket és egylépcsős főzőberendezéseket gyártanak és forgalmaznak, - összesen mintegy 30 féle termékük van - illetve a tanácsadásra is nagy hangsúlyt fektetnek.

Elmondta azt is, hogy sokan keresnek rézfőzőt, mert ennek van hagyománya Magyarországon, és ezt gondolják jónak, de az inox üst is tökéletes minőséget produkál. Magyarország legnagyobb pálinkaversenyéről, a Quintessence-ről már háromszor hozta el az a pálinkafőző mester az Év magánfőzője díjat, aki az ő főzőjükkel készíti pálinkáit.

 

forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/2019/09/26/palinkafozogyartok-bemutatkoznak-az-omek-1-resz