PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

DES 80-100l pálinkafőzők alkatrészei

Hűtő opciók DES 60-100l vízzáras kivitelű pálinkafőzőkhöz - 5 termék

A DES-1961 60-100 literes termékcsaládhoz az alapfelszereltségű hűtőn kívül több továbbfeljesztett kivitel is vásárolható. Érdemes végiggondolni a legfontosabb szempontokat az optimális berendezés megválasztásához.

Szállítási infók

Futárszolgálatos csomagküldés esetén a tartályos hűtők (200-300l) raklapon szállíthatók. A szállítás díja kb. 30-40 ezer Ft. Aktuális árak az ÁSZF szállítás menüpontjában találhatók. 

Az átfolyós hűtők (30l) GLS kiscsomagos csomagküldéssel szállíthatók. A szállítás díja kb. 2.500-3.000 Ft. Aktuális árak az ÁSZF szállítás menüpontjában találhatók. 

Személyes átvételre a beledi telephelyünkön van lehetőség.

Víztartály anyaga

A horganyzott vaslemezből készült tartályok, különösen magas vastartalmú kútvízzel feltöltve, idővel rozsdásodhatnak, kilyukadhatnak, élettartamuk véges.

Javasoljuk a rozsdamentes acélból készült hűtők megvásárlását, amelyek bár többletköltséggel járnak, de gyakorlatilag elkoptathatatlanok. 

 

Kondenzációs felület anyaga / tisztíthatósága

Réz: A hűtőcső belső felületét lepárlás előtt tisztítani kell, hogy a cső felületén képződő réz-oxid ne oldódjon bele a párlatba. A rézcsöves hűtők belső felülete nehezen hozzáférhető, csak gőzöléssel, áztatással tisztítható. 

Az rézfelület aromakatalizáló és károsanyag megkötő hatása gőz fázisban (kupola/páracső) érvényesül. A véghűtőben kondenzáció után már hátrányos lehet, amennyiben a nem megfelelően tisztított felületről réz oldódik a párlatba, amely annak kékes elszíneződését okozza!

Rozsdamentes acél: A tányéros hűtők könnyen szétszedhetők, mechanikusan is tisztíthatók. A párlattal érintkező rozsdamentes felület háztartási mosogatószerrel tökéletesen tisztítható. 

 

Helyigény (kis+/nagy-)

A tartályos hűtők helyigénye kb. 1 m2.

Az átfolyós hűtők helyigénye kisebb: kb. 30x30 cm

 

Folyamatos vízellátást igényel (igen-/nem+)

A nagyobb víztérrel rendelkező tartályos hűtők esetén megfelelő hőmérsékleti értékek mellett akár egy töltésnyi hűtővíz is elegendő lehet egy lepárláshoz. Napon belüli második lepárláshoz, illetve az üst kitakarításához viszont ebben az esetben is szükségünk lehet vízutánpótlásra. 

Amennyiben a hűtővízet hosszabb időre(hetek, hónapok) a tartályban szeretnénk tárolni, felhasználva a kihűlt vizet másnapi lepárláshoz, javasoljuk a rozsdamentes acél tartályos hűtő vásárlását.  

A kisebb víztérrel rendelkező átfolyós hűtők folyamatos, lassú vízellátást igényelnek. Használatuk nem okoz jelentős költségnövekedést (lásd a lenti kalkulációban!).

Részletek