PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Pályázatok

KKV START

Projekt célja: desztilláló berendezés prototípusának létrehozása az alábbiak szerint:

Kereskedelmi alkatrészek szemle és beszerzése, Kereskedelmi alkatrész lista igény meghatározás, Telepítési perifériák (EUP tartályok, szezsmérőgép, minavevő stb.), Gyártási gép és anyagszükségletek számítása, Modularitási összefüggések meghatározása, Lepárlástechnikai folyamatábra elkészítése, 3D modellezés, 2D megmunkálási rajzok - Összeállítási műhelyrajzok elkészítése.

Ezt követte:
Prototípus gép legyártása: Megtörtént a prototípus gép alkatrészeinek legyártása, valamint a gép összeállítása is. A csatolt anyagon összefoglaló jelleggel megtalálható.
Prototípus gép tesztelése: A gépösszeállítást követően a gép elemei külön külön is tesztelve lettek. A tesztelésre összeállításra került egy plc alapú rendszer is. A kapott adatok kiértékelése további segítséget fog nyújtani, a prototípus továbbfejlesztésében.
Modell korrekciója hibalista szerint: A Modulok alkatrész megmunkálásai, azok összeépítése, tesztelése során észrevett hibákat, hiányosságokat, ésszerű jobbítási javaslatokat „Termékfejlesztési” mappában gyűjtjük egy excel fájlon belül. Az első prototípus tesztfázisát követően, az excel lista szerint a javításokat elvégezzük. Módosításra kerül a 3D CAD modell, alkatrész megmunkálási tervek, munkalapok, és minden egyéb szükséges kiegészítő dokumentum.
Gépkönyv is elkészült, melynek tartalom: A berendezés tesztelését követően véglegesedig a felhasználói dokumentáció, amely tartalmazza a berendezés fő paramétereit, jellemzőit, beüzemelési és egyéb tudnivalóit.

Legvégül elkészült az Oktatási anyag: A korábbi oktatásain mentén összeállítottunk egy oktatási anyagot, melyet alkalmazni fogunk a gépek használatának betanítása során.

Pályázó neve: Patina Works Kft.
Projekt címe: Patina Works Kft. desztilláló berendezés prototípusának létrehozása
Szerződés száma: 2020-1.1.1-KKV-START-2021-00497
A projekt megvalósításának kezdete és vége: 2021.11.01.– 2023.10.31.
Támogatás összege (Ft): 19 999 671
Összköltség (Ft): 34 903 440