PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Alambik hagymakupolás aromatornyos pálinkafőző

Mire használható?

Elsődlegesen bor-és győgynövény párlatok készítésére ideális.

Gyümölcscefre lepárlása esetén törekedjünk arra, hogy az üstbe kerülő cefre állaga minél folyékonyabb állagú legyen. Ennek elérése érdekében a cefrét szűrni és/vagy higítani érdemes.

Nem szűrt vagy felhígított cefre főzése esetén fennáll a leégés kockázata, ezért ilyen célokra keverős pálinkafőző vásárlásra ajánlott. 

Szerkezeti elemek és funkciójuk

Keverő nélküli üst: 

Az üst keverő nélküli, tehát amenyiben cefrét is szeretnénk főzni benne, annak levét ki kell préselni, vagy a darabos részeket a lehető legjobban leszűrni, majd vízzel hígítani és nagyon lassan párolni, hogy elkerüljük az odaégést.

Kupola: 

Francia un. charantei hagymasisak felfele ívelt páracsővel.

Kupola és üst tömítése:

Kónuszra záródó, szükség esetén ,,kitapaszolás" puliszkamasszával.

Anyaga: vörösréz és saválló acél

Hűtő és páracső csatlakozás: hollanderrel

Vásárolható kiegészítők

Illóolaj feltét

Az alambiq típusú lepárlók bővíthetők egy henger alakú toldóval. Az illóolaj feltét az üst és a kupola között helyezkedik el.

Ebbe a perforált (lyukacsos) fenekű toldalék oszlopba töltik tradícionálisan az olaj vagy más értékes (hatóanyag) tartalmú növényi részeket (pl. levendula), gyümölcsöket vagy kipréselt törkölyt. Az üstbe öntött forrásban lévő bor vagy víz gőze az oszlopon áthaladva ,,hajtja ki" az értékes komponenseket az oszlopba helyezett anyagokból.

 

Beépíthető kupolahőmérő

Az eszköz 0-110°C között maximum 2°C hibával biztosítja a hőmérséklet mérését. A pontos mérés megkönnyíti az elő- és utópárlat leválasztását, és így segít a kiváló minőségű pálinka elkészítésében.