Alkalmazásának előnyei:
- hibás erjedés elkerülése, megszüntetése
- fajtajegyesebb, gyümölcsösebb végtermék
- kevesebb elő-és utópárlat
- jobb alkoholkihozatal: 1-4%-kal javul az alkoholkihozatal
- hatására a gyümölcsök cukortartalma teljes mértékben leerjed
- javul a pálinka minősége
- gyorsabb, tervezhetőbb lesz az erjedés
Musthoz, cefréhaz adás:
Közvetlenül az élesztő előtt 10 g/hl. A beoltandó must vagy cefre egy részében feloldjuk, és a tétellel alaposan elkevejük. Az utóerjedési fázisban szintén 10 g/hl-t adagoljunk az UVAVITAL-ból.
Tárolása:
Száraz, hűvös helyen (5-15 °C)
Felhasználási ideje:
Az élesztőtápsók jellemzően hosszan felhasználhatók, így vásárláskor tervezhetünk azzal, hogy megfelelő tárolás mellett a termék nem csak a vásárlás évében, hanem a következő egy-két szezonban is alkalmazható lesz majd.