ERJESZTÉSI TULAJDONSÁGOK:
Gyors erjedésindítás, egyenletes maradék cukor nélküli erjesztés jellemzik. Nem képez habot. Kis mennyiségben képez erjedési melléktermékeket. Tiszta ízű borokat és párlatot erjeszt.
ERJESZTÉSI HŐMÉRSÉKLET-TARTOMÁNY:
15-34 ºC hőmérséklet-tartományban erjesztőképes.
HASZNÁLATI UTASÍTÁS:
Az élesztőt a legjobb hatékonyság és élesztőminőség elérése érdekében pontosan 15 percig rehidratáljuk, 10x-es mennyiségű 35-40 °C hőmérsékletű tiszta vízben. Ha a beoltandó anyag hőmérséklete 25 °C alatt van, az élesztőt oly módon szoktassuk a hideghez, hogy egy lépésben ne érje 10 °C-nál nagyobb, sokkoló hőmérsékletkülönbség. Beoltási élesztődózis:
- 20 g/hl erjesztendő anyag.
- Penészes, rothadt termés esetén a beoltási dózist emeljük 30 g/hl-re.
TÁROLÁS ÉS KEZELÉS:
A szárított élesztőt hűvös, száraz, napfénytől védett helyen, fűtő alkalmatosságoktól távol tároljuk a maximális stabilitás és aktivitás érdekében. Fenti körülmények között tárolva a termék a gyártástól
számított 24 hónapig stabil marad.