PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Oktatás

Kisüsti oktatás

2020.06.27 14:28
Kisüsti oktatás

Főzzön csúcsminőségű pálinkát!

Mi segítünk!

Kedvezményesen adjuk a szakértelmet vásárlóinknak.

  • Szeretné tudni, hogy készül a jó pálinka?
  • Nem elégségesek a szomszéd jó tanácsai?
  • Szeretné, ha valaki elmondaná az egész folyamatot, egyszerűen, érthetően?
  • Kíváncsi a trükkökre, gyakorlati praktikákra?
  • Biztonságos és kiváló pálinkafőzővel szeretne főzni?
  • Nincs ideje hosszú hónapokat oktatásra járni?

 

Ha Ön kezdő:

Speciális képzésünkkel el tudja sajátítani a pálinkafőzés alapjait.
Lépésről-lépésre, gyakorlati szemlélettel végigvesszük a pálinkafőzés helyes gyakorlatát.

Ha már nem kezdő:

Tökéletesítheti tudását és összehasonlíthatja módszerét az általunk javasolttal.
Sosem árt az ismétlés. Hátha tudnunk újat mondani.

Készítse el Ön is ezt az igazi magyar nemes nedűt otthonában, szakértelemmel!

 

Jelentkezés

 

Amennyiben előbb-utóbb el szeretne jönni az oktatásra, de a következő időpont nem biztos, hogy megfelel regisztráljon az "Érdeklődöm" űrlapon.

Minden oktatás előtt értesítőt fogunk küldeni Önnek, melynek segítségével fix időpontra jelentkezhet be.

Ha a következő időpont előreláthatólag megfelel Önnek, akkor jelentkezzen be az "Időpontra jelentkezem" űrlapon.

 

Részletek

 

Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. G épület

Időtartam: A oktatás általában 11 órakor kezdődik, időtartama kb. 6 óra

Ára: 15.000 Ft

Pálinkafőző vásárlóinknak oktatási kedvezménykártyát szoktunk adni a készülék vásárlásakor, így jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a tanfolyamon. Az aktuális kedvezményeket megtalálja a termékcsaládok részleteinél.

A kedvezménykártyával oktatásra érkezők kérjük mindenképp hozzák magukkal a készülék vásárláskor kapott kártyátjukat. Ennek hiányában sajnos nem tudják igénybevenni a kapott kedvezményt! Egy készülék mellé egy kedvezményes résztvételi lehetőség jár, egy fő számára.

Visszaadjuk az árát

Azon érdeklődők, akik elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!

 

Tematika

 

A cefrézés művészete - elmélet és gyakorlat

  • Alapanyagismeret
  • Gyümölcsök érettségi foka
  • Alapanyag minősítése
  • Gyümölcs feldolgozása
  • Mosás
  • Aprítás – zúzás
  • Magozás szükségessége
  • Erjesztő edények
  • Cefrekezelés
  • Élet a cefrében (mikoorganizmusok)
  • Fajtaazonos élesztők – élesztő koncentrátumok
  • Tápanyag kiegészítés
  • Pektinbontás
  • pH érték - Savtartalom beállítása
  • Cefre tárolása
  • Alkoholos erjedés
  • A gyümölcscukor
  • Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei
  • Erjedésjelzők – kotyogók
  • Az erjedés fokának megállapítása  - meddig erjed a cefre?
  • Erjedési hőmérséklet optimum

 

Lepárlás - desztillálás gyakorlata (élőben és ténylegesen lepárolunk)

  • Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések
  • Habzásgátlók szerepe
  • Meddig kell az üstöt tölteni?
  • A helyes keverési gyakorlat
  • Mennyire kell fűteni?
  • Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?
  • Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?
  • Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma
  • Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései
  • Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján
  • A középpárlat tárolása
  • Kiegészítő tevékenységek
  • Az alkoholtartalom helyes megállapítása
  • Szeszfokolás gyakorlata
  • Hőmérséklet korrekció alkalmazása
  • A fogyasztási alkoholfok beállítása
  • Hígítás vízzel
  • A keverési táblázat használata
  • Milyen vizet használjunk és milyet ne?
  • Hogyan kerülhető el a zavarosodás
  • Pálinkafőző tisztítása