Éremeső az első versenyen
Élete első párlatversenyén kategóriagyőztes lett Szőllősi Kristóf Homoki Fekete Szeder párlata. A 22 éves nyírgyulai egyetemista a családi gazdaság 6 hektáros gyümölcsösében termesztett bio alapanyagokból állítja elő párlatait.
https://szon.hu/helyi-kozelet/aranyos-belepo-bioparlatokkal-2444608/
Dobogón az ausztriai Destillatan is
A legnagyobb közép-európai párlatversenyként számon tartott bécsi megmérettetésen sem maratak el a sikerek. 5 nevezett tételből 2 ezüst és 3 bronzéremmel térhetett haza Kristóf a 10 ország 101 főzőmestere részvételével megrendezett versenyről.
https://www.szatmaripalinka.hu/sogorok-dobogojan-a-szabolcsi-parlatok/
A minőségi párlatok készítésének alapvetései
A gyümölcs leszedése és a párlat palackba kerülése között hosszú, rögös út vezet. A folyamat legfontosabb lépéseiről és buktatóiró mesél Kristóf az alábbi cikkben:
https://agroforum.hu/agrarhirek/eletmod/a-palinka-nem-jatek-csak-a-kivalo-minoseg-az-elfogadhato/