Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület 1. em. 2-es terem
Időpont: 2024.02.10. 11 óra (regisztráció 10:45-től), hossza kb. 6 óra
Díja: 20.000 Ft
Kedvezménykártya
Pálinkafőző vásárlóinknak oktatási kedvezménykártyát szoktunk adni a készülék vásárlásakor, így jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a tanfolyamon. Az aktuális kedvezményeket megtalálja a termékcsaládok részleteinél.
A kedvezménykártyával oktatásra érkezők kérjük mindenképp hozzák magukkal a készülék vásárláskor kapott kártyájukat. Ennek hiányában sajnos nem tudják igénybevenni a kapott kedvezményt! Egy készülék mellé egy kedvezményes résztvételi lehetőség jár, egy fő számára.
Visszaadjuk az árát
Azon érdeklődők, akik elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!
Telefonos segítség, ha elakadna: +36703461346
JEGYVÁSÁRLÁS / REGISZTRÁCIÓ
Ha a következő időpont nem felel meg Önnek, de érdekli a rendezvény, kérjük regisztráljon az "Értesítést kérek" űrlapon. Minden új időpont kihirdetésekor értesítést küldünk a feliratkozóknak.
ÉRTESÍTÉST KÉREK
Videós segítség az odajutáshoz
Tematika
A cefrézés művészete - elmélet és gyakorlat
- Alapanyagismeret
- Gyümölcsök érettségi foka
- Alapanyag minősítése
- Gyümölcs feldolgozása
- Mosás
- Aprítás – zúzás
- Magozás szükségessége
- Erjesztő edények
- Cefrekezelés
- Élet a cefrében (mikoorganizmusok)
- Fajtaazonos élesztők – élesztő koncentrátumok
- Tápanyag kiegészítés
- Pektinbontás
- pH érték - Savtartalom beállítása
- Cefre tárolása
- Alkoholos erjedés
- A gyümölcscukor
- Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei
- Erjedésjelzők – kotyogók
- Az erjedés fokának megállapítása - meddig erjed a cefre?
- Erjedési hőmérséklet optimum
Lepárlás - desztillálás gyakorlata (élőben és ténylegesen lepárolunk)
- Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések
- Habzásgátlók szerepe
- Meddig kell az üstöt tölteni?
- A helyes keverési gyakorlat
- Mennyire kell fűteni?
- Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?
- Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?
- Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma
- Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései
- Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján
- A középpárlat tárolása
- Kiegészítő tevékenységek
- Az alkoholtartalom helyes megállapítása
- Szeszfokolás gyakorlata
- Hőmérséklet korrekció alkalmazása
- A fogyasztási alkoholfok beállítása
- Hígítás vízzel
- A keverési táblázat használata
- Milyen vizet használjunk és milyet ne?
- Hogyan kerülhető el a zavarosodás
- Pálinkafőző tisztítása
JEGYVÁSÁRLÁS / REGISZTRÁCIÓ