PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Kisüsti pálinkafőzés oktatás

Kisüsti pálinkafőzés oktatás - 2025.02.22.

2000.02.22 12:49
Kisüsti pálinkafőzés oktatás - 2025.02.22.

Cím: 1118 Budapest, Villányi út 29-43. K épület 1. em. 2-es terem

Időpont: 2025.02.22. 11 óra (regisztráció 10:45-től), hossza kb. 6 óra 

Díja: 20.000 Ft

Kedvezménykártya

Pálinkafőző vásárlóinknak oktatási kedvezménykártyát szoktunk adni a készülék vásárlásakor, így jelentős kedvezménnyel vehetnek részt a tanfolyamon. Az aktuális kedvezményeket megtalálja a termékcsaládok részleteinél.

A kedvezménykártyával oktatásra érkezők kérjük mindenképp hozzák magukkal a készülék vásárláskor kapott kártyájukat. Ennek hiányában sajnos nem tudják igénybevenni a kapott kedvezményt! Egy készülék mellé egy kedvezményes résztvételi lehetőség jár, egy fő számára.

Visszaadjuk az árát

Azon érdeklődők, akik elsőként szeretnének megismerkedni a pálinkafőzés elméleti és gyakorlati hátterével és ezt követően vásárolnak pálinkafőzőt, az oktatáson egy 5% kedvezményre jogosító kártyát kapnak. Ennek mértékét DES típusú pálinkafőző vásárlása esetén levonjuk a vételárból!

 

Telefonos segítség, ha elakadna: +36703461346

JEGYVÁSÁRLÁS / REGISZTRÁCIÓ

 

 

Ha a következő időpont nem felel meg Önnek, de érdekli a rendezvény, kérjük regisztráljon az "Értesítést kérek" űrlapon. Minden új időpont kihirdetésekor értesítést küldünk a feliratkozóknak.

ÉRTESÍTÉST KÉREK

 

Videós segítség az odajutáshoz

 

Tematika

 

A cefrézés művészete - elmélet és gyakorlat

  • Alapanyagismeret
  • Gyümölcsök érettségi foka
  • Alapanyag minősítése
  • Gyümölcs feldolgozása
  • Mosás
  • Aprítás – zúzás
  • Magozás szükségessége
  • Erjesztő edények
  • Cefrekezelés
  • Élet a cefrében (mikoorganizmusok)
  • Fajtaazonos élesztők – élesztő koncentrátumok
  • Tápanyag kiegészítés
  • Pektinbontás
  • pH érték - Savtartalom beállítása
  • Cefre tárolása
  • Alkoholos erjedés
  • A gyümölcscukor
  • Egy kevés gyakorlati biokémia – az erjedés termékei
  • Erjedésjelzők – kotyogók
  • Az erjedés fokának megállapítása  - meddig erjed a cefre?
  • Erjedési hőmérséklet optimum

 

Lepárlás - desztillálás gyakorlata (élőben és ténylegesen lepárolunk)

  • Cefrefőzésnél tárgyalt fontos kérdések
  • Habzásgátlók szerepe
  • Meddig kell az üstöt tölteni?
  • A helyes keverési gyakorlat
  • Mennyire kell fűteni?
  • Mikor hagyjuk abba cefrefőzést?
  • Mennyi ideig tartson a cefrefőzés?
  • Az alszesz helyes mennyisége és alkoholtartalma
  • Finomítás (frakcionált desztilláció) kulcskérdései
  • Az elő-, közép-, és utópárlat elválasztásának helyes gyakorlata helyszíni főzés alapján
  • A középpárlat tárolása
  • Kiegészítő tevékenységek
  • Az alkoholtartalom helyes megállapítása
  • Szeszfokolás gyakorlata
  • Hőmérséklet korrekció alkalmazása
  • A fogyasztási alkoholfok beállítása
  • Hígítás vízzel
  • A keverési táblázat használata
  • Milyen vizet használjunk és milyet ne?
  • Hogyan kerülhető el a zavarosodás
  • Pálinkafőző tisztítása

JEGYVÁSÁRLÁS / REGISZTRÁCIÓ