HP 100l keverős, leengedőcsapos pálinkafőzők
Kisüsti lepárlástechnika jellemzői
A kisüsti lepárlástechnika a gyümölcs és borpárlatok előállításának ősi, bevált módszere. Jellemzője, hogy vörösréz szerkezeti elemekből készült lepárlóban kétszer kell desztillálni a kívánt alkoholtartalom és minőség elérése érdekében. Az első főzés (cefrefőzés) során 20-25 % alkoholtartalmú alszesz keletkezik, amely térfogata a betöltött mennyiség ötöde. A második főzés (finomítás) művelete során választjuk el a zavaró elő- és utópárlati komponenseket. Jellemző középpárlat átlag 60-65 alkohol %. A keletkező párlat helyes főzési gyakorlat esetén különleges, aromagazdag.
Ajándékok, kedvezményes kiegészítők
A HP 100l pálinkafőzőkhöz az alábbi ajándékokat adjuk:
- 0-100-as szeszfokoló
- fokolóhenger
- beépített, cserélhető fejhőmérő
- beépített, cserélhető vízhőmérő
- házhozszállítás országon belül ingyenes
- Kedvezménykártya egynapos oktatásra: minden üsthöz küldünk egy 50%-os kedvezménykártyát, mellyel 20.000 Ft helyett 10.000 Ft-ért léphet be oktatásunkra (Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Élelmiszertudományi Kar)
Kedvezményesen vásárolható tartozékok pálinkafőző vásárláskor:
- epruvetta vásárlási kedvezmény (pálinkafőző vásárlással egy időben 14.000 Ft helyett 11.200 Ft-ért vásárolható)
Garancia
A gyártó 3 év teljeskörű garanciát vállal a termékre.
Hogyan tanulható meg a pálinkafőző használata?
A cefrekészítés és pálinkafőzés legfontosabb tudnivalóit megismerheti kézikönyvünkből:
- Alapanyag feldolgozás kellékei
- Alapanyag feldolgozás lépései
- Cefrekészítés kellékei
- Cefrekészítés lépései
- Az erjedés végének jelei
- Gyümölcscefrék várható kihozatala.
- Fogyasztási alkoholfok beállítása
- Zavarosodás, opálosodás hidegkezelése
Minden pálinkafőzőhöz részletes használíti útmutatót küldünk:
- Pálinkafőző összeállítása
- Üzembe helyezés
- Tisztítás első használat előtt
- Szerkezeti elemek és funkciójuk
- Lepárlás menete lépésről lépésre
- Tisztítás, karbantartás
- Munka és balesetvédelem
- Magánfőző törvény
Egynapos oktatásunkon lépésről-lépésre, gyakorlati szemlélettel végigvesszük a pálinkafőzés helyes gyakorlatát:
Bemutatóterem - Megtekinthető mintadarabok
Ha szeretne eljönni valamelyik bemutatótermünkbe, érdemes bejelentkezni a regisztrációs panelen. Ebben az esetben szakértő kollégánk már várja érkezését, és azonnal tud segíteni a pálinkafőzőkkel kapcsolatban.
1106 Budapest, Heves u. 29. | hétfő-péntek 9:00-17:00 |
9343 Beled, Vörösmarty u. 32. |
hétfő-csütörtök 8:00-15:30 péntek 8:00-14:30 |
Vásárlás és szállítás menete
A HP 100l pálinkafőzőket raktárról szállítjuk, azonnal megvásárolható.
A termékeket az MPL futárszolgálattal raklapon küldjük. A kézbesítés napjáról a csomag feladásakor e-mail értesítőt küldünk. A kiszállítás pontos idejét a futár a megadott telefonszámon jelzi. Utánvétes fizetési mód esetén a számla összege az átvételkor készpénzben rendezhető.
A szállítás ennél a termékcsaládnál ingyenes!
Szerkezeti elemek
Gyártó ország | Magyarország |
Fenéklemez kialakítás | mélyhúzott, forrasztás nélkül |
Forrasztás típusa, anyaga | keményforrasztás: ezüst |
Párlatterelő lemez a kupolában | van |
Kupola kondenzációs felülete | 2710 cm2 |
Páracső csatlakozás | kúpos hollander |
Kupolába épített gőzhőmérő | van |
Beépített nem vörösréz anyagok | öntvény , rozsdamentes acél |
Üst lemezvastagság | 1,2 mm |
Kupola lemezvastagság | 1,0 mm |
Epruvetta menetes csatlakozás | van |
Leeresztő csap | van |
Üstház festése | 600 C-on kiégetett festék |
Huzatszabályzó pillangószelep | van |
Pistorius-tányér csatlakozási opció | van |
Motoros keverés opció | van |
Hűtőbe épített vízhőmérő | van |
Hűtőspirál felülete | 0,55 m2 |
Hűtővíz szabályzás automatizálása opció | van |
Hűtő anyaga | rozsdamentes acél |
Magyar nyelvű használati útmutató | van |
Garancia | 3 év |
Szerviz | magyar szerviz |