PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Pálinka A-Z - Minden infó egy helyen

Bevezető 

A Patina Works Kft. (jogelődje az Eucentral-Marketing Kkt.) 2010 óta foglalkozik pálinkafőző gépek forgalmazásával. 2011-ben indultak egynapos oktatásaink magánfőzők számára a Budapesti Corvinus Egyetemmel (jelenleg Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem) együttműködve, az intézmény Budapest Villányi út campusán (korábbi Kertészeti Egyetem). 2015-ben kezdtük saját gyártású Egylépcsős pálinkafőzőnk értékesítését. 2021-ben indult el megújult webáruházunk, amely a termékértékesítés mellett szaktanácsadással, szakmai cikkekkel, részletes termék leírásokkal és videókkal igyekszik segíteni a Magánfőzőket.

A weboldalon található nagy mennyiségű információt szeretnénk az alábbi oldalon a Magánfőzővé válás időrendjében összefoglalni.

1. Hogyan tanulhatom meg? -Interneten

Magánfőző törvény

2010 szeptember 27-től engedélyezett Magyarországon a párlat előállítás magánfőzők részére.

A szabályok és a megfizetendő adó mértéke az éves során többször változott:

Év Adóteher Törvény
2010 előtt magánfőzés nem engedélyezett -
2010-2014 adómentes -
2015 1000 Ft átalányadó a teljes mennyiségre Letöltés
2016-2020 700 Ft/liter Letöltés
2021-től adómentes Letöltés

2021. január 1. óta újra adómentes a párlat előállítás évi 86l 50%-os mennyiségig!

Kézikönyv letöltés

Összeállítottunk egy ingyenesen letölthető 30 oldalas kézikönyvet a pálinka készítés legfontosabb lépéseiről:

  • Alapanyag feldolgozás kellékei 
  • Alapanyag feldolgozás lépései
  • Cefrekészítés kellékei
  • Cefrekészítés lépései
  • Az erjedés végének jelei
  • Gyümölcscefrék várható kihozatala
  • Pálinkafőző üzembe helyezésének lépései
  • A kétlépcsős pálinkafőzés gyakorlati lépései
  • Fogyasztási alkoholfok beállítása
  • Zavarosodás, opálosodás hidegkezelése

Ugrás a letöltéshez

Pálinkafőző választás szempontjai

A minőségi pálinka készítésének egyik legfontosabb lépése a lepárlás. Számos szempontot kell mérlegelni a megfelelő készülék megválasztásához, ezért igyekeztünk részletesen kifejteni a legfontosabbakat:

  • Lepárlástechnika
  • Üst térfogat
  • Üst típusa
  • Cefre ürítés módja
  • Fűtési módok
  • Árkategória

Elolvasom

Videók - Youtube csatorna

2.Hogyan tanulhatom meg? -Személyesen

Kisüsti (kedző) oktatás

  • Alapanyagismeret
  • Cefrekészítés
  • Erjesztés
  • Kisüsti (kétlépcsős) lepárlás elmélet és gyarkolat

A kisüsti pálinkafőző vásárlóink a megrendeléshez kapott kupon felhasználásával kedvezményesen vehetnek részt az oktatáson! (a kedvezmény részletei a termékeknél olvashatók)

Részletek

Egylépcsős pálinkafőző bemutatófőzés

  • Egylépcsős lepárlástechnika bemutatása 
  • A lepárló szerkezeti elemei
  • 1 teljes lepárlási folyamat élőben
  • Lepárló tisztítása
  • Cefrézési alapismeretek

Részletek

Egylépcsős pálinkafőző helyszíni betanítófőzés

Betanítófőzés menete:

  • előre egyeztetett időpontban érkezünk
  • a tulajdonos által biztosított helyszínen lefőzzük az első adag saját cefréjét
  • tisztázzuk az egylépcsős lepárlástechnika elméletét és gyakorlatát
  • megbeszéljük a helyes cefrekészítési gyakorlatot
  • átadjuk azokat szakmai fogásokat, tapasztalatokat, amely után könnyedén és gyorsan főzhet tökéletes pálinkát
  • a főzést követő ismeretekkel felvértezve azonnal és könnyedén használhatja a gépet úgy, hogy tisztában lesz a legfontosabb szakmai és lepárlástechnikai részletekkel

3.Termékeink

Kiegészítők, kellékek

Pótalkatrészek, akciós termékek

  • DES-1961 pálinkafőző tartozékok, alkatrészek
  • Egylépcsős pálinkafőző 95l tartozékok, alkatrészek
  • Kedvezményes áru, szállítási sérült vagy esztétikai hibás DES-1961 márkájú pálinkafőzők és alkatrészek

Cefrekészítés

  • Adalékanyagok, kezelőanyagok
  • Refraktométerek, pH-mérők
  • Gyümölcsfeldolgozó gépek

Pálinkafőzés

  • Fokolók és hengerek
  • Gázzsámolyok, nyomáscsökkentők
  • Pálinka tárolás, szűrés

Szakkönyvek, ajándékkártyák

  • Pálinkafőzés szakkönyv
  • Ajándékkártyák, kedvezménykártyák

Ugrás a termékekhez

Pálinkafőzők, lepárlók

Egylépcsős, kombinált pálinkafőzők

  • Professzionális kombinált pálinkafőző 95l - Triász - LEGÚJABB CSÚCSMODELL
  • Egylépcsős duplafalú pálinkafőző 95l - BEST SELLER

Kisüsti (kétlépcsős) pálinkafőzők

1.Minimál

  • Alambik hagymakupolás pálinkafőzők
  • Lepárlók konyhai edényekből

2.Közép

  • DES 35l szimplafalú keverős - BEST SELLER
  • DES 60-100l szimplafalú keverős - BEST SELLER
  • HP 100l szimplafalú keverős
  • Duplafalú 100l vízfürdős 

3.Professzionális

  • Aromakosaras duplafalú kisüsti pálinkafőző 95l - Tulipán - LEGÚJABB CSÚCSMODELL

Illóolaj lepárlók

Ugrás a termékekhez

Szállítás, fizetés, vásárlási folyamat

Szállítás belföldön

  • GLS 40 kg alatti csomagok: kis pálinkafőzők, kellékek alkatrészek
  • MPL raklapos: 40 kb-nál nehezebb, nagyméretű pálinkafőzők

Szállítás határon túlra

  • GLS 40 kg alatti csomagok: kis pálinkafőzők, kellékek alkatrészek
  • TNT raklapos: 40 kb-nál nehezebb, nagyméretű pálinkafőzők

Részletek

Termékeink a webáruházban, telefonon és a bemutatótermeinkben is megrendelhetők.

4.Kapcsolatfelvétel

Telefonos segítség

+36703461346

+36307005340

E-mail

Bemutatóterem

Ha szeretné élőben megtekinteni a lepárlókat, jöjjön el egyik bemutatótermünkbe.

Bemutatótermek

 

Kiállítás

Következő kiállítások

 

5.Referenciák

Magánfőzők

 

Magánfőző Ügyfeleink párlatverseny eredményei

Otatási intézmények

Kereskedelmi főzdék