PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

folyamatos fokoló - epruvetta vörösrézből

Raktáron 

A folyamatos fokoló arra szolgál, hogy a lepárlás bármely pillanatában egyszerűen ellenőrizhető legyen a kifolyó párlat aktuális alkoholfoka.

A réz epruvetta hátránya, hogy  a fém felületen néhány nap alatt képződő oxidréteget minden lepárlás előtt el kell távolítanunk, mert különben lepárlás során az emberi szervezet számára toxikus réz oldódhat a párlatba. A túlzott réz-oxid beoldódás a párlat kékes elszíneződését okozhatja. 

A lepárlás ezen szakaszában a réz felületnek (a gőzzel érintkező kupolával és páracsővel ellentétben) már nincs aromakatalizáló hatása, használata inkább hátrányos következményekkel jár. 

Helyette javasoljuk élelmiszeripari rozsdamentes acél epruvetta használatát. 

10 000 Ft
Kiegészítőkkel növelt ár:
Nyomtat