PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Pálinkafőző választási szempontok
mi írtuk
pálinkafőzés / lepárlástechnika
pálinkafőző gépek
Szűrés törlése

Árkategória

2021.04.19 11:11
Árkategória

Hogyan vegyünk jó pálinkafőzőt ár/érték alapon? 

Néhány jótanács a gépek árának és minőségének mérlegeléséhez döntés előtt. Illetve általános ars-poetica a pálinkafőző gépek piacáról: 

1. Döntsük el, hogy mennyi cefrét (pálinkát) akarunk főzni egy évben. Amennyiben túl kicsi gépet választunk, hamarosan újra be kell ruháznunk. Ha nagy gépet választunk, bevonhatunk akár tulajdonostársakat is.

2. A pálinkafőző gép körülbelül 10 éves beruházás, tehát úgy fordítsunk rá pénzt, hogy ne kelljen fél év múlva kidobni (túladni rajta), mert nem lehet használni funkcionális hibák miatt.

3. Sokszor 30-50 ezres többletkiadás (egy háromszázezres beruházásnál) dönti el, hogy tökéletes célgépet kapunk pálinkafőzéshez, vagy egy lepárlásra használhatatlan üstöt.

4. Egy jó pálinkafőző gép összetett szerkezet, ráadásul nemes anyagoból készül (réz - rozsdamentes acél), tehát az adott kategória legolcsóbb típusai biztosan tartalmaznak hibákat és kompromisszumokat. Hívjon fel bennünket és elmondjuk a fontos szempontokat!

5. Ez nem autóipar, szigorú szabványok és piacfelügyelet mellett. Vannak használhatatlan pálinkafőző gépek a piacon, amelyet szemrebbenés nélkül eladnak Önnek a kenyérpult mellől egy-egy áruházban. Célszerű szakboltot és szakértő csapatot felkeresni, hogy legalább legyen tisztában vele, hogy mire számíthat a kiválasztott géppel kapcsolatban. A vásárlás előtti szakmai konzultáció nálunk ingyenes.

6. Nézzük meg az adott gép és a választott lepárlási technológia kötelező funkcióit a jó pálinka előállítás érdekében (kollégáink segítenek). Ha valamelyik kötelezően szükséges funkció hiányzik, ne azt a gépet vegyük.

7. Mielőtt építünk saját gépet, legyünk azzal tisztában, hogy tízből kilenc alkalommal biztosan rosszabbul járunk, mint ha kiforrot gyári darabot vettünk volna.

8. Tisztázzuk a célt! Ha pálinkát akarunk főzni, felejtsük el a vízdesztillálókat, gyógynövény lepárlókat és borpárlat főzőket. Nem sokkal drágábbak a kimondottan pálinkafőzésre tervezett célgépek.

Kérjen pálinkafőző gép vásárlás előtti szakmai konzultációt!

SZAKÉRTŐ HÍVÁSA: +36703461346

VISSZAHÍVÁS KÉRÉS

BEJELENTKEZÉS BEMUTATÓTEREMBE