PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Dicsőségfal

pálinkafőzés / lepárlástechnika
pálinkafőző gépek
párlatversenyek
rólunk
Szűrés törlése
A pálinka nem játék! - Csak a kiváló minőség az elfogadható
13
Dec

Azt gondolom igen sok honfitársam vélekedik úgy, hogy pálinkát főzni a világ legegyszerűbb dolga, sőt, sokan nem is csak eltűnődnek ezen, hanem meg is teszik. Kis túlzással le is főznek minden gyümölcsöt, ami másként már nem hasznosítható. Az így született italok azán sokszor nem várt azonnali, illetve késleltetett hatással bírnak... Ez az írás azonban nem róluk szól, hanem arról a húszas éveinek elején járó Szőllősi Kristófról, aki, többek között, az ország legnagyobb pálinka- és párlatversenyén a Quintessence-n kategória győztes lett, és megmutatta, hogyan is lehet, illetve kellene ezt csinálni. Ráadásul mindezt elképesztő szerénységgel teszi.

Csoli
07
Máj
A csolnoki alpolgármester már fiatalon is díjnyertes párlatokkal büszkélkedhet
29
Márc

Még csak két versenyen indult el, máris több érmes pálinkával büszkélkedhet Reményi László, aki jelenleg pálinkamester szaktanácsadónak tanul. A csolnoki alpolgármester szeretné elérni, hogy Esztergom és térsége a pálinkáiról és párlatairól is híres legyen.

Stílus-alázat-érzék--Negyedszer is Pavlicsek Csaba az ország legjobb magánfőzője
24
Jan

A hétvégén ért véget az „Szőlészet és pincészet” kiállítás a budapesti vásárvárosban, ahol a palinkafozo.hu standján feldíszített főzőüstök fogadták a látogatókat. Az egylépcsős pálinkafőzőkön bronz-, ezüst- és aranyérmek garmada csüngött. A tulajdonosuk pedig egy ember, a Quintessence párlat és pálinkaverseny legeredményesebb magánfőzője Pavlicsek Csaba.

Nem a lehullott gyümölcsből készül a jó pálinka
24
Júl

Barack, szilva, körte, málna, eper – fogyaszthatjuk nyersen, készülhet belőlük lekvár, vagy főzhetünk pálinkát. A csíkszeredai Erőss László ez utóbbi lehetőséget választotta, s nem kis büszkeségére nemrégiben egy rangos nemzetközi versenyen is értékelték a Székelyföldön készült párlat minőségét.

Cefrekoncert a delnei pálinkafőzőben
10
Máj

Hogy egyre jobb minőségű pálinkát főznek, azt maguk is tudták, de hogy az általuk főzött málnapálinka a Székelyföld legjobb pálinkája címet fogja elnyerni, az talán még őket is meglepte. 

Az illatok és zamatok különleges világába vezetett be perkátai műhelyében Pavlicsek Csaba
13
Febr
Az ország legrangosabb párlatversenye, a Quintessence többszörös legjobb magánfőző díjának nyertese, okleveles pálinkabíráló, a Pálinkakiválóságok könyv társszerzője és a Perkátai Regionális Párlatverseny fő szervezője.
Aranyos belépő biopárlatokkal
15
Febr
Élete első párlatversenyén meghódította a Palota Szálló közönségét a nyírgyulaji egyetemista.