PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Epruvetta

A folyamatos fokoló arra szolgál, hogy a lepárlás bármely pillanatában egyszerűen ellenőrizhető legyen a kifolyó párlat aktuális alkoholfoka. A szűrőfeltétben elhelyezhető szűrőpapír kiszűri a szennyezőanyagok és a nehéz, kellemetlen ízű  magasabb rendű alkoholok, olajos komponensek jelentős részét. Használatával kisebb eséllyel lesz opálos az elkészült párlat.  

Az első főzés (cefrefőzés) során a teljes lepárlás alatt, a második főzés során az előpárlat leválasztást követően célszerű alkalmazni. Az epruvetta univerzálisan csatlakoztatható bármely lepárlóhoz. A lényeg, hogy a lepárló kifolyócsövéből érkező páralt az epruvetta gyűjtőtölcsérébe folyjék. E tölcsérbe több réteg háztartási szűrőpapír helyezhető, amely az ,,átrepülő” szerves részeket, valamint a zsíros-olajos komponensek (pl kozmaalkoholok) fölösleges mennyiségét megköti. A szűrőpapír lehet megfelelő méretű kávé-, teafilter, egyéb élelmezési célra alkalmas háztartási szűrőpapír, vagy laborszűrő.

Miért rozsdamentes acélból?

  • Masszív szerkezet, nem törékeny.
  • A talapzaton lévő furatok segítségével rögzíthető.
  • Könnyen tisztítható mivel saválló, rozsdamentes nemesacél anyagból készül.
  • Csak hegesztett kötéseket tartalmaz.