PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Hűtő választó

Előnyök:

  • Időtálló anyagösszetétel: élelmiszeripari rozsdamentes acél.
  • Tisztítható: egyetlen csavaranya oldása után kiemelhető a párlattal érintkező tányérsor.
  • Kis helyigény: a palack átmérője 16 cm, a háromláb átmérő kb. 40 cm.
  • Víztakarékos: 50-80 liter/óra, legmodernebb üzemi technika.

Következtetés: A pálinkafőző hűtőjének kiválasztásakor nem a szükséges hűtővíz mennyisége az elsődleges szempont, hiszen annak költsége elhanyagolható. Sokkal fontosabb a víztartály anyaga, a párlatkör (spirál, tányérsor) tisztíthatósága, illetve a lepárló élettartama.

Használatához csapvíz vagy egyéb stabil nyomású vízbetáp kell, mivel a hűtőben folyamatos, lassú vízáramlást kell fenntartani!