Lepárlók konyhai edényekből
Mire használható?
Alszesz finomításra, valamint híg vagy szűrt gyümölcscefre főzésére ajánlott a leégés kockázata miatt.
Nem szűrt vagy felhígított cefre főzése esetén fennáll a leégés kockázata, ezért ilyen célokra keverős pálinkafőző vásárlásra ajánlott.
Szerkezeti elemek és funkciójuk
Keverő nélküli üst:
Az inox anyagból készült üstök szendvicstalppal vannak ellátva, amelyek valamelyest csökkentik a leégés kockázatát. Az üst keverő nélküli, tehát amenyiben cefrét is szeretnénk főzni benne, annak levét ki kell préselni, vagy a darabos részeket a lehető legjobban leszűrni, majd vízzel higítani és nagyon lassan párolni, hogy elkerüljük az odaégést.
A 18 l űrtartalmú lepárló duplafalú kivitelben készül.
Kupola:
18 l feletti üstökhöz tartozó kupola vörösrézből készült, és hollanderrel csatlakoztatható a páracsőhöz. Üsthöz való lefogatása békazár segítségével van megolodva.
Kapható hőmérős és hőmérő nélküli kivitelben.
17 literes kukta pálinkafőzők inox zárófedéllel rendelkeznek.
Hűtő:
Hollanderes csatlakozású rézspirállal ellátott, inox tartályos hűtőegység tartozik hozzá.
Kupola és üst tömítése: szilikon tömítés
Főbb anyagai: vörösréz és inox
Hűtő és páracső csatlakozás: hollanderrel
Vásárolható kiegészítők
Párlattisztítő egység
Anyaga: réz
Átmérője: 17 cm
Csatlakozójuk kúposan záródó hollandik, amelyekhez nem szükséges tömítést használni.
Csatlakozók mérete: alul-felül 1"
A páracső toldójának végei: alul-felül 1/2"