PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Lepárlók konyhai edényekből

Mire használható?

Alszesz finomításra, valamint híg vagy szűrt gyümölcscefre főzésére ajánlott a leégés kockázata miatt.

Nem szűrt vagy felhígított cefre főzése esetén fennáll a leégés kockázata, ezért ilyen célokra keverős pálinkafőző vásárlásra ajánlott. 

Szerkezeti elemek és funkciójuk

Keverő nélküli üst: 

Az inox anyagból készült üstök szendvicstalppal vannak ellátva, amelyek valamelyest csökkentik a leégés kockázatát. Az üst keverő nélküli, tehát amenyiben cefrét is szeretnénk főzni benne, annak levét ki kell préselni, vagy a darabos részeket a lehető legjobban leszűrni, majd vízzel higítani és nagyon lassan párolni, hogy elkerüljük az odaégést.

A 18 l űrtartalmú lepárló duplafalú kivitelben készül.

Kupola:

18 l feletti üstökhöz tartozó kupola vörösrézből készült, és hollanderrel csatlakoztatható a páracsőhöz. Üsthöz való lefogatása békazár segítségével van megolodva.

Kapható hőmérős és hőmérő nélküli kivitelben.

17 literes kukta pálinkafőzők inox zárófedéllel rendelkeznek.

Hűtő:

Hollanderes csatlakozású rézspirállal ellátott, inox tartályos hűtőegység tartozik hozzá.

 

Kupola és üst tömítése: szilikon tömítés

Főbb anyagai: vörösréz és inox

Hűtő és páracső csatlakozás: hollanderrel

Vásárolható kiegészítők

Párlattisztítő egység

Anyaga: réz

Átmérője: 17 cm

Csatlakozójuk kúposan záródó hollandik, amelyekhez nem szükséges tömítést használni.

Csatlakozók mérete: alul-felül 1"

A páracső toldójának végei: alul-felül 1/2"