PÁLINKAFŐZŐ GÉPEK SZAKÉRTŐ HONLAPJA

Pálinkapédia - Tudástár

Együttműködési megállapodás a SZIE-ÉTK és az Eucentral-Marketing Kkt. között

szie.hu
2017.08.07 10:28
Együttműködési megállapodás a SZIE-ÉTK és az Eucentral-Marketing Kkt. között

2017. június 21-én ünnepélyes keretek között együttműködési megállapodást kötött a Szent István Egyetem Élelmiszertudományi Kara és az Eucentral Marketing Kkt., amely értelmében az Eucentral Kkt. az Egyetem tulajdonába adja az általa kifejlesztett, modern desztilláló berendezést, valamint az eddigi szakmai együttműködést (oktatás és kutatás-fejlesztés) tovább mélyíti az Egyetemmel.

 

 

 

 

 

Az aláírási ceremónián jelen voltak Ladi Csaba és Kószó Gábor Eucentral Marketing képviselői, Dr. Felföldi József Élelmiszertudományi Kar dékánja, Dr. Nguyen Duc Quang Sör- és Szeszipari Tanszék tanszékvezetője, Dr. Palkovics László SZIE Budai Campus rektorhelyettese, Tóth Edit Campus igazgató, Dr. Friedrich László dékánhelyettes és Dr. Kun Szilárd egyetemi docens a Sör- és Szeszipari Tanszék szeszesital diszciplinának felelőse.

Dr. Felföldi József, az Élelmiszertudományi Kar Dékánja a gyümölcsöző együttműködést hangsúlyozta, s a desztilláló berendezést tulajdonképpen a Cég ajándékának tekintette. Ladi Csaba, az Eucentral Marketing Kkt. ügyvezetője a beszédében kiemelte, hogy ő maga az Élelmiszertudományi Karon kapott mérnök képzést, majd a végzése után egy kis ’minisztériumi kitérővel’ saját vállalkozásba fogott. Gyakorlatilag megtapasztalta a nehézségeket az indulásnál, de most is azt tanácsolta a mérnököknek, hogy érdemes vállalkozásba kezdeni. Az Egyetemmel való együttműködése a Sör- és Szeszipari Tanszéken keresztül 2011-től indult, amikor visszatért az Alma Materhez szakmai segítségért. A szakmai kapcsolat azóta is folyamatos és 2017-től már egy nagyobb fokozatba lépett, hiszen a Cég legújabb fejlesztését helyezte üzembe a Szent István Egyetem, Élelmiszertudományi Kar Sör- és Szeszipari Tanszék laboratóriumában.

A megállapodás értelmében a jövőben a Cég és az Egyetem munkatársai közösen működtetik és fejlesztik a különböző szeszesitalok gyártási technológiáit. További tervek között szerepel egy modern erjesztési állomás üzembe helyezése a közeljövőben. Dr. Palkovics László rektorhelyettes szintén kiemelte a Cég és az Egyetem közötti együttműködés fontosságát és példa értékűnek tekinti a mostani megállapodást. Dr. Nguyen Duc Quang tanszékvezető hozzáfűzte, hogy bár az ilyen típusú együttműködés (amikor a régi diák a sikeres vállalkozás révén oktatás-kutatási együttműködéssel visszatér az Alma Materhez) a nyugati országokban elég gyakori, de Magyarországon még ritka jelenség. A mostani megállapodás utat tör a SZIE Élelmiszertudományi Kar ezen területén és remélhetőleg a jövőben még több ilyen jellegű együttműködés jön létre.

 

 

forrás: https://archive.szie.hu/egyuttmukodesi-megallapodas-szie-etk-es-az-eucentral-marketing-kkt-kozott